Overige vragen

 1. Ik heb/ mijn kind heeft weinig/geen gezondheidsproblemen, is het nog wel nodig deel te blijven nemen?
  Het is voor ons zeer waardevol als u in dat geval mee blijft doen aan het onderzoek. De leefstijl van kinderen met weinig/geen gezondheidsproblemen geeft ons zeer nuttige informatie en we kunnen zo ook onderzoeken welke verschillen er zijn vergeleken met kinderen die wel gezondheidsproblemen hebben.

 2. Ik heb een ander kind dat veel gezondheidsproblemen heeft, kan dit kind ook meedoen?
  Nee, helaas kan uw andere kind niet meer meedoen aan het onderzoek. Het KOALA-onderzoek is een geboortecohort-onderzoek, wat betekent dat er vanaf de zwangerschap veel informatie over het kind en moeder is verzameld. Omdat u bijvoorbeeld geen vragenlijsten heeft ingevuld voor uw andere kind kan hij/zij niet meer meedoen. Wel kan het zijn dat in sommige vragenlijsten vragen staan over het hele gezin.

 3. Is mijn privacy beschermd?
  Wij gaan zo zorgvuldig mogelijk om met uw gegevens. Uw kind heeft in het begin van het onderzoek een uniek nummer gekregen. Dit nummer is te vinden op alle brieven en vragenlijsten die u van ons krijgt. De onderzoeksgroep houdt zich aan de Gedragscode voor Gezondheidsonderzoek en het Privacyreglement van Universiteit Maastricht. Dit betekent dat de door u gegeven antwoorden vertrouwelijk worden behandeld. Niemand buiten de onderzoekers krijgt inzage in uw ingevulde gegevens en antwoorden. De resultaten worden anoniem verwerkt tot een algemeen verslag, waarin niemand persoonlijk herkenbaar zal zijn.

 4. Waar en wanneer worden de deelnemers op de hoogte gehouden van de resultaten van het KOALA-onderzoek?
  Wij houden u op de hoogte van de resultaten van het onderzoek. Zodra wij nieuwe bevindingen hebben gedaan, zullen wij deze publiceren op deze website. Dat kan pas op het moment dat de resultaten in een internationaal wetenschappelijk tijdschrift zijn gepubliceerd, omdat dan de wetenschappelijke toetsing heeft plaatsgevonden.

 5. Ik ben onlangs gescheiden, is het mogelijk om mee te blijven doen aan het KOALA-onderzoek?
  Ook wanneer u gescheiden bent is het nog steeds mogelijk om mee te blijven doen aan het KOALA-onderzoek. Wij proberen in dat geval samen met u een zo prettig mogelijke oplossing te vinden.

 6. Ik heb een andere vraag, waar kan ik terecht?
  Vindt u op de website niet het antwoord op uw vraag of heeft u behoefte aan meer informatie, stuur ons dan een email (zie Contact). U krijgt zo spoedig mogelijk antwoord. Vermeld (als u dit nog kunt vinden) uw respondentnummer.